Olie tjek

Når man ejer en bil, kan man let få serviceomkostninger som man ikke regner med. Det gælder både hvis du har en ny bil eller en brugt bil, men selvfølgelig med større sandsynlighed når du har en brugt bil. Kører du mange kilometer i din bil, skal den også oftere til service. En bil skal til service når den har kørt x-antal kilometer. Dette står i din vejledning og er tilpasset bilens model.

 

Undgå høje serviceregninger

Skal du være sikker på, at du altid er godt klædt på i forhold til service og reparationer af din bil, skal du anskaffe dig en passende serviceaftale. Med en serviceaftale kan du betale en fast ydelse om måneden. Det er let og overskueligt og du slipper for uventede omkostninger. Sådan en aftale kan du lave på alle biler, og aftalen laves så den passer både til dit kørselsbehov, bilens model og tekniske stand.

 

Med en serviceaftale på din bil er du dækket ind i forhold til følgende punkter:

  • Serviceeftersyn ift. ud fra anbefalingerne fra fabrikken
  • Få opdateret bilens software. Denne gælder dog ikke altid navigation
  • Reparationer der kommer uventet. Som eksempelvis slidt kobling eller slidte bremser
  • Udskiftning af pærer i alle bilens lygter

 

Korrekt service

En korrekt service af din bil skal altid laves efter fabrikkens stillede krav. Det er altid bilens alder og hvor meget den er brugt, som afgør hvordan eftersynet skal foregå. Et eftersyn bidrager til at forbygge skader der kan opstå på bilen og det er bedre økonomisk for dig som bilejer.

 

Der 3 typer af eftersyn. Et lille eftersyn, et stort eftersyn og et basiseftersyn. Som basis indeholder et serviceeftersyn altid følgende (kan variere fra forhandler til forhandler):

  • Et skift af oliefilter og påfyldning af olie til motoren
  • Kontrol af bremsevæske og kølervæske på bilen
  • Smørring af døre
  • Justering af bilens lygter
  • Tjek af dækkenes tryk

 

Du skal være opmærksom på, at der kan være tillægstid på arbejdet, hvis din bil er af ældre dato og har kørt mange kilometer. Ud fra tillægstiden kan der også komme ekstraarbejde der skal laves på bilen. Det ekstraarbejde der skal laves, kan du ofte selv bestemme hvornår skal laves. Det kan være hvis bilens bremser er slidte og trænger til at blive skiftet, eller hvis andet på bilen trænger til en udskiftning. Det er ting der ikke er kritiske, men som er vigtige at få ordnet. Har du garanti på din bil, så er det meget vigtigt, at du overholder alle de servicekrav der er stillet til bilen. Ellers kan du risikere at bilens garanti ophører.