Service

Når du skal kigge efter en serviceaftale, er det lidt som at se efter en forsikring. Aftalen skal kunne hjælpe med de uventede omkostninger, der kan opstå med din bil. En god serviceaftale skaber en tryghed i dit budget og det gør hverdage med bil meget lettere og mere overskueligt. Når du er ude og se på bil, er det en god idé at tænke bilens serviceaftale ind allerede fra start, da det kan være med som forhandlingsfaktor. Når du har fundet din ønskede bil, skal du sammen med bilforhandleren finde en passende aftale omkring service. Man betaler ofte en fast ydelse hver måned, og aftalen er lavet så den passer til dine behov ift. kørsel og din bilmodel. På den måde slipper du for værkstedsregninger der kan komme uventet.

 

Fordele ved en serviceaftale

Der er et par gode fordele når du tegner en serviceaftale i sammen omgang når du køber en bil. Det kan godt virke indviklet med serviceaftaler, men du skal blot skabe et overblik over forskelige serviceaftaler og finde den der passer til dig.

 

  • Du tegner aftalen når du køber bilen

Du har mulighed for at tegne en god serviceaftale når du køber din nye bil. Det gør det muligt at finde en aftale der passer perfekt til bilen og den stand den er i når du køber den. Der kan godt være forskel på hvordan aftalen sættes sammen, alt efter om du køber en ny eller en brugt bil.

 

  • Fri afbenyttelse af værksteder

Mange bilforhandlere har værksteder i mange dele af landet. Når du tegner en serviceaftale, får du, som oftest, mulighed for at benytte dig af alle de værksteder forhandleren har til rådighed. Det vil sige, at bor du i København, men har brugt for et værksted når du er i Nordjylland, så finder du blot et værksted der tilhører aftalen. Det er let og giver stor frihed for dig som bilejer.

 

  • Den passer til dig

Lige som aftalen skal passe til den bil du køber, så skal aftalen også passe til dig der bruger bilen. Prisen på serviceaftalen afhænger også af, hvor meget man forventer at brug bilen. Derfor skal du estimere antal km når du tegner aftalen. Kører du mange km i løbet af et år, så er der større risiko for flere besøg hos et værksted, en hvis du ikke kører så meget.

 

  • Tegn serviceaftale efter dit køb

Det er ikke kun når du køber en bil, at du har mulighed for at tegne en aftale i forhold til service. Du kan sagtens gøre det på et senere tidspunkt, eller skifte serviceaftale løbende. Du skal blot kontakte den ønskede bilforhandler og få et tilbud. Ud fra bilens registreringsnummer, antal kørte kilometer og din ønskede type af service, så kommer forhandleren tilbage med et tilbud til dig. Det er dog mest økonomisk fordelagtigt at du tegner en aftale fra start.